En Çok Tercih Edilen 20 Kadın Parfümü

Öyle parfümler vardır ki kokusu ile sizi ve çevrenizdekileri büyüler. Kadınlar tarafından en çok tercih edilen parfüm listesinde sizin ki var mı ?

1. Chanel No 5

Chanel No 5
Tüm zamanların tartışmasız en iyi kadın parfümü olarak bilinen Chanel No 5, ilk olarak 1921 yılında Coco Chanel tarafından vanilya, gül ve yasemin karışımları kullanılarak ortaya çıkmış ve en çok tercih edilen kadın parfümlerinin başında geliyor.
En ünlü müdavimlerinin başında ise geceleri ne giyersiniz diye sorduklarında “Sadece Chanel No 5” diye cevap veren Marilyn Monroe yer alıyor.

2. Giorgio Armani Si

Giorgio Armani Si
Şık, ihtiraslı, yoğun ve aynı zamanda yumuşak olan Giorgio Armani Si, tene muhteşem bir uyum sağlayarak tüm duyuları harekete geçiren ve üç koku ailesinin lezzetini ( şipre, frenk üzümü, misk) birleştiren bir parfüm.
Üst notalar: Siyah frenk üzümü, Mandalina
Orta notalar: Frezya, Mayis gülü
Alt notalar: Vanilya, Paculi, Değerli odunsu notalar

SI Armani çizgisinde, kadının içindeki ışığı ortaya çıkaracak şekilde tasarlanan bir parfüm, sonsuzluğu ve doğallığı çağrıştıran şişesiyle, tepeden tırnağa sahip olduğu cazibeyi, doğal zarafeti tavırlarına taşıyan, unutulmayacak, zihinlere kazınacak bir kadın öngörülerek tasarlanmış. Si, dişiliğin zarafetini, esnekliğini, akıcılığını, güç ve hâkimiyet uyandıran bir tavırla bütünleştirebilen bir parfüm. Aşka, güce ve hayatı zincirlerden kurtaran her şeye "SI" (Evet).

3. Calvin Klein Eternity

Calvin Klein Eternity
Klasik ve çağdaşın; zamanla sınırlı kalmayan bir kalitenin ve modern tarzın uyumlu, romantik, zarif ve seçkin bir bileşimi olan Calvin Klein Eternity kadınların en çok tercih ettiği parfümlerden biri.
Üst notaları: Frezya, mandalin, adaçayı.
Orta notaları: Müge, beyaz leylak, kadife çiçeği ve nergis.
Alt notaları: Amber, sandal ağacı ve paçuli.

4. Cacharel Noa

Cacharel Noa
Temizlik ve saflık temalarını en iyi yansıtan, hafif ama kalıcı bir parfüm olan Cacharel Noa, taze çiçeklerin ve yeşilliklerin birleşiminden oluşup, genç ve dinamik kadına hitap eder. Noa, çiçeksi ve hafif baharatlı içeriği, kahve ve misk karışımı ile kadınlar tarafından en çok beğenilen ve tercih edilen parfümlerden biri. Ayrıca, şeffaf bir kürenin ortasına oturtulmuş gizemli bir inci ile eşsiz bir parfüm şişesi tasarımına sahip.

5. Yves Saint Laurent Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium
Kahve vurgulu ilk çiçeksi parfüm olan BLACK OPIUM, yaseminin dişiliğiyle, kahvenin bağımlılık yaratan aromasının birleştiği muhteşem bir parfüm.
Üst Notalar: Portakal çiçeği, pembe biber, armut.
Orta Notalar: Yasemin, kahve.
Alt Notalar: Paçuli, vanilya, sedir.

6. Miss Dior Cherie

Miss Dior Cherie
Sofistike, meyveli, çiçeksi ve odunsu bir parfüm olan Miss Dior Chérie Parisli kadının çekicilik ve cesaretle birleşmiş zarafetini temsil eder.
Taze, meyveli, narenciye kokularıyla başlayıp, çiçekli notalar ve ardından paçulinin asil zarafetiyle devam eden Cherie'de akıllarda son kalan miskin kokusu olur.
Ürün İçeriği:
Mandalina, Çilek, Yasemin, Paçuli, misk.


 

7. Giorgio Armani Code

Giorgio Armani Code
Modern kadınlar için baştan çıkartıcı, ferah ve seksi bir parfüm olan Armani Code, turuncu çiçek esansı, siklamen, yasemin ve vadideki zambak karışımı ile teninizi süsler. Parfüm şişesi duygusal kavisler ve parlak bir bitişle incecik bir siluet olarak tasarlanmış. İnce bir şifon üzerindeymiş gibi basılan, mavi renkte nakışlarla sunulan şişenin yüzeyi zarafetiyle dikkat çekiyor.

Üst notalar: portakal, zencefil, armut şerbeti, arap yasemini
Orta notalar: portakal çiçeği, yabani yasemin, lavanta, bal
Alt notalar: değerli ağaç karışımı ve vanilya
 

8. Christian Dior Hypnotic Poison

Christian Dior Hypnotic Poison
Hipnotize edici, sihirli, baştan çıkarıcı Christian Dior Hypnotic Poison, enerjik ve yoğun bir parfüm.
Parfüm notalarında zambak, yasemin, vanilya, acıbadem yer almaktadır.
Harika şişe tasarımına sahip parfüm, modern zamanlar için sihirli bir iksir gibi. Başdöndürücü, büyüleyici, hipnotize eden, unutulmayacak kadının parfümü.
 

9. Chanel Coco Mademoiselle

Chanel Coco Mademoiselle
İçeriğinde gül ve yasemin barındıran Chanel Coco Mademoiselle oryantal bir kokuya sahip ve oldukça kalıcı.
Üst notalar: bergamot, Greyfurt
Orta notalar: yasemin, gül
Alt notalar: vetiver, patçuli, vanilya, beyaz misk

10. Shiseido Zen

Shiseido Zen
Amber ve ağaç notalarıyla sarmalanmış çiçeksi ve ferah bir içeriğe sahip olan Shiseido Zen’de seçilen notalar parlak, ferah, temiz ve son derece feminen. Aynı zamanda, lüks ve hassasiyet aurası yaratan zarif ve ince bu notalar bir araya geldiklerinde bu nitelikler beklenmedik bir şekilde enerji vererek, kadını tümüyle yansıtıyor ve Zen’in içerdiği mutlak dengeyi yakalıyor.
Üst nota: Greyfurt, Bergamot, Şeftali, Ananas ve Mavi Gül.
Orta nota: Frezya, Gardenya, Kırmızı Elma, Menekşe, Sümbül, Vadi Zambağı, Çin Gülü, Nilüfer çiçeği
Alt nota: Paçuli, Sandal ağacı, Misk, Beyaz Misk, deniz notası, Amber, Tütsü.
 

11. Thierry Mugler Alein

Thierry Mugler Alein
Mor fütüristtik şişesinin içindeki Alien yasemin çiçeğinin en özel ve farklı yorumlarından biri. Odunsu-oryantal ailedeki parfüm güçlü karakterine rağmen kadife yumuşaklığında bir koku sunuyor. Açılışı Hint yasemini ile yapan parfüm kalbinde odunsu notaların derinliğini ortaya koyuyor. Dip notalardaki amber, parfümün yüksek kalıcılığının da sırrı. Yaseminin odunsu notalarla olan şaşırtıcı ve eşsiz uyumu Alien'ın tende sihirli bir iksir etkisi göstermesini sağlıyor
Gizemli, sofistike, çekici, canlı, dinamik, son derece kadınsı bir koku olan Alien en çok tercih edilen parfümlerden biri olarak yerini alıyor.

12. Dolce & Gabbana Light Blue

Dolce & Gabbana Light Blue
Dolce Gabbana Light Blue fresh, ferah ve enerjik, ışıltılı meyvemsi kokuları ile buram buram yaz kokan, deli dolu ve çekici kadınların tercihi.
İçeriğinde Sicilya limonunun canlılığı, yeşil elmanın mutluluğu, mavi sümbüllerin içtenliği yer alıyor. Yaseminin yoğunluğu, bambunun tazeliği, beyaz güllerin çekiciliği parfüme bambaşka bir ruh katıyor. Sedir ağacının karakteri, amberin dolgunluğu, misk'in sarmalayan büyüsü ise yoğun bir şekilde hissediliyor ve etkileyici kokusuyla gün boyu kalıcılık sağlıyor.

13. Chanel Chance

Chanel Chance
Vanilya, beyaz misk, iris özü, yasemin, sedir, sümbül, amber patchuli, fresh vetiver ve gülün enfes birleşiminden oluşan Chanel Chance coşkulu, iyimser, içten, romantik, hayata aşık, cıvıl cıvıl bir parfüm. 

14. Calvin Klein Euphoria

Calvin Klein Euphoria
Tutku, çekicilik ve cazibenin eşsiz bir harmanı olan Calvin Klein Euphoria en çok tercih edilen, bağımlılık yaratan parfümlerden biri.
Calvin Klein Euphoria Notaları: Nar, hurma, nilüfer çiçeği, champaka çiçeği, siyah orkide, sıvı amber, siyah menekşe, krem akoru, maun

15. Issey Miyake L'eau D'issey

Issey Miyake L'eau D'issey
L'eau D'issey pour Femme fresh, ferahlatıcı, suda yaşayan bitkilerin odunsu içerikler ile karışımından oluşan, narin, duyarlı, etkili ve sofistike kadının parfümü.

Frezya,gül,yeşil limon kokularıyla açılıp lotus,jeranyum ve zambakla gelişip misk, amber ve ağacımsı notalarla derinleşen bir modern klasik koku olarak en çok tercih edilenlerden biri.

16. Elie Saab Le Parfum

Elie Saab Le Parfum
ELIE SAAB içeriğindeki portakal çiçeği, yasemin, paçuli, sedir ağacı, bal gülü (bal ve gülün birleşiminden yapılmış yepyeni bir içerik) ile düğün gününde bir gelin, kırmızı halıda bir ünlü ve ya taç giyinme töreninde bir prenses gibi hissettiriyor. 

17. Tom Ford Black Orchid

Tom Ford Black Orchid
Tom Ford Black Orchid zengin baharatlı kokusuyla hem kadınların hem de erkeklerin ilgisini çeken unisex bir parfüm. Üst notalarda yasemin, ylang ylang, gardenia, bergamot, limon, mandalina, siyah frenk üzümü; kalp notasında baharatlar, meyveli notalar, nilüfer ve siyah orkide; dip notalarda sandal ağacı, vanilya, çikolata, tütsü, paçuli ve vetiver bulunuyor.

Black Orchid sadece Tom Ford için yetiştirilen siyah orkidelerden üretilmiş. Kokunun yaratım aşamasında tüm çiçekleri inceleyen Tom Ford, hayal ettiği esansı bulamayınca, kendisi için özel bir çiçek üretilmesini istemiş ve böylece dünyanın en nadide ve tek siyah orkidesi yaratılarak, TOM FORD BLACK ORCHID adı verilmiştir. Farklı, eşsiz, lüks ve sofistike olan bu parfüm sizi çok özel hissettirtir.

18. Calvin Klein One

Calvin Klein One
CK One herkese yakışan, erişilebilir, evrensel ve günlük bir parfüm. Havalı, temiz, tazeleyici olan bu parfümün tepe notasını bergamut , kakule, mandalina, frezya ve lavanta, kalp notasını menekşe, hedione, gül, portakal çiçeği, dip notasını ise yeni miskler, meşe yosunu, amber ve değerli odunsu kompleks oluşturmaktadır.

19. Dior J'adore

Dior J'adore
Meyvemsi ve çiçeksi notaların bir arada geldiği ve şık parfüm şişesinin içinde vücut bulduğu Dior J’adore, oryantal ve egzotik kokulardan hoşlanan bayanlar için en iyi ve en kaliteli seçeneklerden biri. Sofistike ve eşşiz kompozisyonu ile zarif çiçeklerden oluşan bir buketi cildinize sunan Dior J’adore gül ve yaseminin feminen tavrını gün boyu yanınızda taşımanızı sağlıyor.
Üst Notaları: Kavun, Manolya, Şeftali, Armut, Bergamot, Mandalina
Orta Notaları:Erik, Menekşe, Orkide, Frezya, Gül, Leylak, Yasemin, Sümbül
Alt Notaları: Sedir, Karadut, Misk, Vanilya
 

20. Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy
212 Sexy serisi kozmopolitan, seksi, gizemli, çekici bayanların adeta imzası haline gelmiştir. Kullanıldığında size adeta bir gençlik iksiri gibi tesir eden bu parfüm içinde bulundurduğu kırmızı biber, gardenya, vanilya gibi zıt kokular ile gizemli bir sexapel ile masumiyeti bir arada sunmaktadır.

Yorum Gönder

EditorCüneyt

{picture#https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/users-groups/512/female_account_writer-512.png} Sosyal medyatik haber sitesi {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Blogger tarafından desteklenmektedir.