Uyandığımız anda gördüğümüz rüyanın neredeyse yarısını unutuyoruz. Takip eden 5 ile 10 dakika arasında tamamına yakını aklımızdan uçup gidiyor. Ama öyle kolay kolay unutamadığımız rüyalar da görebiliyoruz.

Uykuda orgazm hakkında öncelikli bilgiler her zaman olduğu gibi erkeklere yönelik başlamış


Özellikle ergenlik dönemindeki erkek çocukların başına geldiği düşünülerek araştırmalar bu yönde yoğunlaşmış. Erişkin bir erkek çocuğun rüyalar dünyası ile ilgili canlandırmalar ise filmlerde üç aşağı beş yukarı benzer şekillerde süregeldi. Çikolatalı kek ne alaka demeyiniz, kek-süt… Rüya sonuçta, zihin bir yerden atlama yapacaktır.

Düzenli seks yaşamıyla bir ilgisi var mı?


Aslında daha çok düzensiz seks yaşamıyla alakası var. Yani ne kadar az seks o kadar çok rüya gibi bir denklem kurulabilir.

Kadınlar için araştırmalar daha geç zamanlara tarihleniyor


1950’li yıllara kadar kadınlarda bu türden bir orgazm olduğuna dair bilgi yoktu. İlk çalışmalar 50’lerden sonra Dr. Kinsey raporlarına dayanırken, 1986 yılında yayımlanan bir araştırmaya göre kadınların %37’si bu tip bir deneyim yaşamıştı.

Bir gecede 7 rüyaya kadar görmek mümkün


7 rüyanın tamamının sonucunda aynı etkiyi beklemek tabii ki biraz ergen hayali olur. Gerçi, hayal-rüya? Kişiye göre değişir diyelim. :) Rüyalar arasında 1 ya da 2 saatlik aralar bulunduğu da araştırmalara girmiş.

Peki kimi görüyoruz?


Yakın çevrenizden ilişki halinde olduğunuz herkes olabilir. Rüyalarda İnsan beyni gelişine surat yaratmaz. Yani mutlaka daha önce görülmüş ve zihnin bir köşesine kaydedilmiş bir simayla karşı karşıyasınızdır. Hayatınız boyunca sayısız yüz gördüğünüz düşünülürse tahmin edemeyeceğiniz kadar çok seçenekle karşı karşıyasınız. Yani kişi sizin için tanımsız olabilir ama bu onu daha önce görmediğiniz anlamına gelmez.

Uyanıkken mi güzel, uykuda mı


Uykuda sadece zihnimizle baş başa olduğumuz ve araya başka kimse giremediği için (aslında sayı sınırlaması da yok) rüya orgazmının hem daha kolay hem de daha etkileyici olabileceği söyleniyor. Ayrıca yapılan araştırmalarda mastürbasyon ya da partnerle gerçekleşen birleşmelerde orgazm olamayan kadınların, rüyalarında orgazm yaşayabildikleri sonucuna ulaşılmış. Buna sebep olarak rüyalarda dış etmenlere yer olmaması gösteriliyor.

Rüyalar ne renk?


Televizyonun siyah-beyaz olduğu dönemlerde görülen rüyaların siyah beyaz olması ilk önce şaşırtıcı gelse de sonradan durum normalleşiyor. Zihnimiz rüyalarında izlediği görüntülerden etkileniyor. 1960’lı yıllardan itibaren TV’de renkli yayına geçilmesi ile görülen rüyalarda renklenmeye başlamış. Siyah-beyaz rüya sayısı %4-5 arasında gerilemiş.

En etkili olduğu an hangi evre?


Rüyalarımızı uykunun beşinci ve son dönemi olan REM evresinde görüyoruz. Bu evre gecede bir kaç kez tekrar ediyor. Aynı zamanda cinsel organlara en fazla kan akışının olduğu evre de REM.

Her deneme başarıyla sonuçlanmıyor


Erkekler rüyalarında neyi ne kadar idealize ederlerse etsinler sonuç mutlaka orgazmla sonuçlanacak diye bir durum yok. Ayrıca penisin dönemsel sertleşme ve yumuşaması uyku süresince defalarca yaşansa da bunların anlamı gece boyunca sürekli rüya görüldüğü anlamına gelmiyor. Erkeklerde mekanizmanın rüyalarda bile sallapati çalışması üzerine de bir çalışma yapsalarmış fena olmazmış hani.

Yapılan araştırmaların sayısı neden az


Aslında sebep açık. Uyku orgazmı tahmin edilebilir bir süreç değil. Denekleri toplayıp aylarca bekletmek, çalışmayı yürütenlere pek de kolay bir araştırma imkanı sunmuyor.

Korkulacak bir durum var mı?


Korkulacak hiçbir şey yok; hatta rüya orgazmı sağlıklı işleyen bir sistemin göstergesidir denilebilir. Ayrıca rüyalar genellikle endişe anlarını yansıtır. Yani mutluluk ve huzur gibi duygular rüyalarda çok daha az yer bulur. Hal böyleyken yakalanan ender haz anları sadece şanslı ve sağlıklı olduğunuz gösterir.

Sağlıklı nefes almak ve spor yapmak rüya faaliyetlerini güçlendirirken horlamak her şeyi güçleştirir


Araştırmalara göre horlama anlarında rüya görmüyoruz ya da hayli kısa ve anında unutulan görüntülerle karşılaşıyoruz. Oysa düzenli spor ve her türlü açık hava faaliyeti seks yaşamının her anında fark yaratıyor, hatta uykuda bile.

Pozisyon her anlamda önemli…


… hatta uykuda bile. 2012 yılında “journal Dreaming” de yayınlanan bir çalışmaya göre yüzüstü yatmak ateşli rüya durumunu en çok tetikleyen uyku pozisyonu. Yüzüstü yatmada penis ya da klitoris üzerindeki temas artıyor. Ayrıca nefes alıp verme, tıpkı cinsel birleşme anında olduğu gibi düzensizleşiyor.

Bonus: Cameron Diaz ve Hollywood rüya klişeleri


Aslında tatlı çocuk… Çok tatlı…
Tanrım, o kadar iyisin ki. Bunu saat başı, her zaman, hayatımız boyunca yapmak isterim. – Bana yapman gerekmez. Aslında erkekler oral seksten pek hoşlanmaz.
Sahi mi? – Ciddiyim. 1950’lerde ortaya atılmış aslı olmayan bir söylenti. Bilmiyordum. Bunu arkadaşlarıma anlatmalıyım. -Lütfen anlat. Artık bu saçmalığa bir son verilmeli…
Otel odasına geri döndüğüm için çok mutluyum. -Ben de. Seni tekrar göreceğimi tahmin etmemiştim.
Oda servisi. – Tam zamanında. Dondurma mı? VIP konuklarımız için en iyisinden. -Senin için kalorisiz dondurma getirttim…

Yorum Gönder

EditorCüneyt

{picture#https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/users-groups/512/female_account_writer-512.png} Sosyal medyatik haber sitesi {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Blogger tarafından desteklenmektedir.