Japon bilim adamları erkek ve kadın hafızalarını karşılaştıran bazı testleri güncellediler. Bu testlerin ve güncellenen araştırmaların sonucunda orta yaş kadınların hafızasının, aynı yaştaki erkeklerden daha güçlü olduğu ortaya çıktı.
Bulguları "Menopause" dergisinin internet sayfasında sonuçları yayımlanan araştırma çerçevesinde, yaşları 45 ila 55 olan kadın ve erkeklerden oluşan grubun hafızalarının ne kadar güçlü olduğu test edildi ve çıkan sonuçlar karşılaştırıldı.
Japon bilim adamları kadın ve erkek belleği arasındaki farklılıkları incelerken 3 farklı bellek yapısına algı işleme fonksiyonlarına odaklandılar. Bu şekilde yönlendirilen araştırmada, eylemsel bellek, yönetsel fonksiyon, anlamsal işleme süreci ve sözel zeka değerlendirmeye alındı. 212 katılımcı arasında kadınların tüm bu alanlarda daha başarılı olduğu gözlendi.
Japon bilim adamlarının yaptığı çalışma aynı zamanda kadınlarda menopoz sonrası rastlanan hafıza sorunlarına da ışık tutacak. Kadınlar orta yaşlarda hafızaları erkeklerden daha olsa da menopozagiren kadınlarda giren kadınların yaşadığı öğrenme zorluğunun, östradiol seviyelerindeki düşüşle bağlantısı olduğu da yapılan araştırma sayesinde ortaya çıkarıldı. Östradiol kadınların doğurgan oldukları süre içerisinde vücutlarında salgılanan en önemli hormon. Menapoz dönemiyle beraber azalmasıyla birlikte kadınlarda hafıza problemleri artabiliyor.  


Yorum Gönder

EditorCüneyt

{picture#https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/users-groups/512/female_account_writer-512.png} Sosyal medyatik haber sitesi {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Blogger tarafından desteklenmektedir.